Koffee34
  • by: Nico Swerts
  • February 24th, 2021
  • Category: Tips & Tricks

Zelf scrub maken van koffiegruis


Er zijn heel wat dingen die je met koffiegruis kan doen. Maak er bijvoorbeeld een scrub van voor je lichaam. Check hier het recept.

Koffiegruis, meestal gooien we het gewoon met het tuinafval weg. Maar er zijn heel wat dingen die je met de resten van je koffie kan doen! In dit blogbericht tonen we je hoe je zelf een heerlijke scrub voor je lichaam maakt, op basis van koffiedrab.

Scrub maken van koffiegruis: dit heb je nodig

Zelf een scrub maken is helemaal niet moeilijk. En het klinkt misschien verrassend, maar koffiedrab is de beste basis voor je home made scrub. Bovendien is koffie een natuurlijk product en dus heel wat beter dan de chemische varianten die je in de winkel vindt.

De cafeïne in de drab heeft zelfs een verkwikkend effect voor de huid en zou goed zijn tegen cellulitis en wallen onder de ogen! En dat allemaal uit een afvalproduct dat we anders gewoon zouden wegkieperen!

Dit heb je nodig voor je eigen koffie scrub:

-       4 eetlepels koffiegruis

-       1 eetlepel kristalsuiker

-       1 koffielepel zout (liefst iets grover gemalen)

-       30 ml olie, bij voorkeur olijfolie

-       Een potje om je koffiescrub in te bewaren


Je eigen koffiescrub: zo ga je te werk

In feite is het heel eenvoudig: alle ingrediënten mengen en … klaar. Maar er zijn toch wel enkele dingen waar je op moet letten om de perfecte scrub te krijgen. We zetten de belangrijkste tips even op een rij:

-       Je koffiegruis moet zo droog mogelijk zijn: ga dus niet meteen scrub maken wanneer je de drab uit de koffiezet haalt maar laat die goed drogen, bijvoorbeeld door hem enkele dagen op een schaaltje te leggen. Af en toe omroeren, dan droogt de koffie heel gelijkmatig.

-       Meng eerst de suiker en het zout met de koffieprut. Dan kan je er nadien makkelijker de olie in verwerken.

-       Giet de olie beetje bij beetje bij de koffiescrub. Zo voorkom je dat je scrub te lopend wordt.

-       Je kan ook gemalen koffie gebruiken. Maar die is grover van textuur waardoor hij minder geschikt is voor je gezicht.

-       Zelfgemaakte koffiescrub bewaart slechts enkele dagen. Maak dus nooit teveel in één keer.

Zo, nu kan je je lichaam verwennen met je home made scrub van koffiegruis. Goed voor je huid, beter voor het milieu en zeker goed voor je portemonnee! Heb je zelf nog ideetjes om aan de slag te gaan met de restjes van je koffie? Laat het ons zeker weten! Dan kunnen wij jouw tip publiceren in een volgende blog.